Kaakkurin CM, Oulu

Kaakkurin uuden kaupunginosan liikekeskuksen laajennuksen ympäristö on suunniteltu palvelemaan alueen asukkaita myös sellaisena aikana kun kaupat eivät ole auki. Keskuksen yhteyteen on suunniteltu aukiomainen osin katettu ulkotila, tori.

Alueelle on suunniteltu luonnonmukainen hulevesijärjestelmä ja vähän hoitoa vaativa kasvillisuus. Suunnittelussa on merkittävä sija ollut ihmisten liikkumisella, liikkeiden sisäänkäynneillä ja risteävän kevyen liikenteen suunnittelulla. Raikas materiaalien käyttö ja luonnonmukainen kasvillisuus tukevat ostosalueen imagoa modernina liikekeskuksena ja viihtyisänä oleskelualueena. Suunnittelu aloitettiin tontinluovutuskilpailulla yhdessä Arkkitehtitoimisto Pekka Lukkaroinen Oy:n kanssa, suunnittelu on edennyt rakennussuunnitteluvaiheeseen. Kohdetta ei ole toteutettu.

  • työ: tontinluovutuskilpailuehdotus, yleissuunnitelma, toteutussuunnitelma
  • suunnitteluvuosi: 2009
  • sijainti: Oulu, Kaakkuri
  • pinta-ala: 4 ha
  • tilaaja: Kesko Oyj / Plantagen