Rantapuisto, Järvenpää

Järvenpään Rantapuiston pohjoisosaa kehitetään kaupunkilaisten yhteiseksi olohuoneeksi. Veden läheisyyden hyödyntäminen, oleskelumahdollisuuksien lisääminen ja pientapahtumien mahdollistaminen ovat olleet ohjenuorina alueen kehittämisessä.

Puiston rantaviivaa kehitetään oleskeluportaikolla ja siihen liittyvällä laiturilla sekä kahluurannoilla. Reittilinjaus tehdään luontevaksi, rantaa myötäileväksi. Kävelykadulta avautuu rantaan selkeä kulkuyhteys, jota jaksottavat pienet tapahtumat mahdollistavat aukiot.

Rantaviivan tuntumassa on varaus paviljongille. Tuusulanjärven aalloista kattomuotonsa saava paviljonki mahdollistaa kioski- tai tapahtumatoiminnan kohteessa.

Alueen kasvillisuutta kehitetään erityisesti puuston osalta. Puut muodostavat kehykset nurmipintaisille alueille. Monipuolinen lajisto tuo vuodenaikojen vaihtelua puistoon. Laajat nurmipinnat mahdollistavat oleskelun ja pelailun.

Alueen nykyistä laajaa kivituhkapintaista kenttää pienennetään kasvillisuuspeitteisen alan lisäämiseksi. Pelailun ja talvisin luistelun mahdollistava toimintokenttä jää kuitenkin alueelle. Alueen toimintokenttää erikoisvalaistaan iltaisin kuviovalolla.