Hiukkavaaran monitoimitalo

Hiukkavaaran monitoimitalon pihan (ylä- ja alakoulu, päiväkoti, kirjasto, nuoriso- ja harrastetilat) allianssihankkeen kilpailuvoittoon perustuva yleis- ja toteutussuunnittelu. Hiukkavaaran monitoimitalon pihan suunnittelussa lähtökohtana oli luonnonvarainen metsäinen ympäristö ja suunnitelman lähtökohtana olikin olevan puuston säilyttäminen suurina saarekkeina. Piha on suunniteltu talvikaupunki-teeman ohjeiden mukaisesti (kultataso). Ohjeiden mukaisesti lumet varastoidaan niiden syntypaikan läheisyyteen, ja hulevesiä imeytetään ja viivytetään tontilla. Pinnat ovat suurimmalta osin läpäiseviä, painanteita käytetään hulevesien viivytykseen ja pysäköintialueen alla on laaja viivytyskenttä. Hulevesien imeyttäminen pohjavedenpinnan korkean aseman vuoksi ei juurikaan ollut mahdollista.

Hiukkavaara, Oulu

Suunnitteluvuosi 2015-2017

Piha rakentuu vyöhykkeistä; lähimpänä rakennusta on kulutusta kestävä asfalttivyöhyke (huolto), joka samalla asfalttimaalausten ansiosta sopii pelailuun ja leikkiin. Leikkivälineiden alla on läpäisevä turvasora ja kauimmaisena metsävyöhyke.

Piha rakentuu vyöhykkeistä; lähimpänä rakennusta on kulutusta kestävä asfalttivyöhyke (huolto), joka samalla asfalttimaalausten ansiosta sopii pelailuun ja leikkiin. Leikkivälineiden alla on läpäisevä turvasora ja kauimmaisena metsävyöhyke.

Pihan toiminnot ovat asukkaiden käytössä myös iltaisin ja alueesta muodostuu asukkaiden virkistäytymiseen ja ulkoiluun monipuolinen keidas, jossa voi leikkiä, pelata, hengailla, skeitata ja skuutata. Kalusteet ja varusteet on suunniteltu erittäin kestäviksi yhteistyössä ylläpidosta vastaavien henkilöiden kanssa.

Kohde

Hiukkavaaran monitoimitalo

Sijainti

Hiukkavaara, Oulu

Suunnitteluvuosi

2015-2017

Pinta-ala

1,04 ha

Tilaaja

Lemminkäinen Talo Oy, Oulun kaupunki