Tarina.

Perheyrityksellämme on yli 20 vuoden kokemus menestyksekkäästi toteutetusta maisema-arkkitehtuurista. VSU:n tarina kuvaa tapaamme työskennellä, ja rakennamme myös sinun hankkeestasi tarinan. Tarinan, joka kantaa pitkälle, on kestävä, käyttökelpoinen, kaunis ja toimiva.

VSU Oy yrityksenä perustuu kahden päähenkilön Outi Palosaaren ja Tommi Heinosen intohimolla kehittämään suunnittelutoimiston konseptiin, jossa yhdistyvät arkkitehdin ja maisemasuunnittelijan ammatit eli on muodostunut omaleimainen maisema-arkkitehtuuri . VSU aloitti kolmen hengen toimistona, nykyisin henkilöstövahvuus on 14 henkilöä.

Suunnittelutoimiston rinnalle, asiakkaan toiveesta perustettiin puutarhanhoitoyksikkö, johon käsityövaltaisen puutarhanhoidon oppi haettiin Englannista. Puutarhurit ja maisema-arkkitehdit ovat toimineet kahdenkymmenen vuoden ajan yhteistyössä tuoden omaa osaamistaan puutarhanhoidon ja suunnittelun kysymyksiin. Jatkuva opiskelu, uuden omaksuminen ja ammatillinen eteneminen ovat VSU:n dynaamisuuden peruskiviä: meiltä on valmistunut maisema-arkkitehteja, arkkitehteja, biologeja ja hortonomeja työnteon ohessa. Yhteistyö yliopistojen ja muiden oppilaitosten kanssa aloitettiin jo vuonna 1998 ja se on jatkunut tiiviinä.

VSU:n liikevaihto on noussut pikkuhiljaa ja huippuvuosi oli 2018, jolloin saavutimme maagisen yhden miljoonan euron rajan, jonka ylitimme reilusti. Rakastettu ja menestyksekäs toimitusjohtajamme maisema-arkkitehti Tommi Heinonen sairastui kesällä 2017 syöpään ja valitettavasti hän menehtyi kesäkuussa 2019. Hänen kanssaan luodulta vahvalta pohjalta on ollut hyvä jatkaa. Perustajaosakas Outi Palosaari siirtyi hallituksen puheenjohtajan paikalta toimitusjohtajaksi ja Otto Heinonen nimitettiin hallituksen puheenjohtajaksi. Johdon vaihdos oli sujuva ja projektihenkilöstö hoiti työtehtävät erinomaisesti muutoksen aikana. Näemme VSU:n vuonna 2025 menestyvänä palveluyrityksenä, jossa on aidosti hyvä työskennellä.