Helsingin Makasiinirannan suunnittelukilpailu ratkesi – Ahti-finalisti 3. sijalle

Elävä Eteläsatama -työryhmän monimuotoinen, ilmastoviisas Ahti oli yksi Helsingin Makasiinirantaa kehittävän kilpailun neljästä finalistista. Työryhmässä ovat olleet mukana Ålandsbankenin kanssa Arkkitehdit Tommila ja Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen, VSU ja A-Insinöörit. Kilpailun voittajaksi valittiin kilpailuehdotus Saaret.

Monimuotoinen, ilmastoviisas Ahti ylsi kolmannelle sijalle Helsingin Makasiinirannan suunnittelukilpailussa. Voittajaksi valittiin kilpailuehdotus Saaret. Lämpimät onnittelumme, Konsortium Gran ja kaikki huikeat kanssakilpailijamme finaalissa!

”On ollut valtavan hienoa olla kilpailun loppusuoralla kehittämässä Suomen kauneinta ja parasta rakennuspaikkaa. Mukana on ollut maailman parhaimpia toimistoja, ja kaikissa suunnitelmissa on osoitettu parasta osaamista. Helsinki, helsinkiläiset ja suomalaiset ansaitsevat elävän Eteläsataman, joka kuuluu ihmisille”, arkkitehdit @Hilla Rudanko ja @Miia-Liina Tommila kiittävät.

Ålandsbankenin kokoaman Elävä Eteläsatama -ryhmän arkkitehtisuunnittelijoina ovat Arkkitehdit Tommila ja Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen, maisemasuunnittelusta vastaa VSU maisema-arkkitehdit. A-Insinöörit on toiminut projektijohtajana ja kestävän kehityksen sekä teknisten ratkaisujen asiantuntijana. Projektissa on mahdollisuus kehittää jotakin hyvin erityistä myös ilmaston kannalta!

Ahti-suunnitelmassa moni eritasoinen idea sovitettiin onnistuneesti yhteen, työryhmä toteaa. Finalistivalinnan yhteydessä Ahti sai tuomaristolta kiitosta erityisesti kävely- ja ulkotiloistaan, toimintojen monipuolisuudesta sekä kokonaisvaltaisesti hiilineutraaliutta toteuttavista ratkaisuista. Tuomariston mukaan Ahdissa yhdistyi ammattitaidolla arkkitehtoniset ja kaupunkisuunnittelulliset tavoitteet sekä käytännön toimivuus ja toteutettavuus.

Lämpimät onnittelumme ja kiitos kirittämisestä Helsinki ja Konsortium Gran eliNiam, K2S Architects, White Arkitekter, Ramboll ja Rakennuttajatoimisto HTJ.